zaterdag 23 juni 2012

Pastasalade met bietjes

Ingrediënten:


- 300 gram penne rigate
- 500 gram bieten
- 1 bakje ongezouten walnoten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- 1 zakje veldsla
- 175 gram camembert kaas
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels honing
- eventueel zout en peper naar smaak toevoegen


Bereiding: 

Was de rode bieten en snijd vervolgens de wortel van de bieten af.


Kook de bieten in 40 min. in water met zout. Kook ondertussen ook de pasta in 12 minuten beetgaar. Giet de pasta, wanneer deze beetgaar is, af en laat deze afkoelen.


Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter ongeveer 3 minuten


Doe de olijfolie, het citroensap, de mosterd, honing in een schaaltje. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.


Klop de ingrediënten tot een dressing.


Snijd een rode ui in ringen.


Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.


Snijd de veldsla in kleine stukjes. 


Snijd de camembert kaas in kleine stukjes.


Rasp de rode bieten in kleine stukjes.


Doe de afgekoelde pasta, de rode bietjes, noten, ui, bleekselderij in een schaal en meng dit met de dressing.


Meng als laatste de veldsla en de stukjes kaas door de salade.


Serveer de salade direct! 


Bon Appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten