woensdag 20 juni 2012

Spinazie-ricottataart

Ingrediƫnten:


- 1 pak hartige taart mix van Koopmans
- 50 gram (room)boter of margarine
- 50 ml water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 400 gram versie spinazie
- 4 eieren
- 250 gram Ricottakaas
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- peper
- zout


Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bodemmix, de boter en het water in een beslagkom.


Kneed het geheel met een mixer tot een soepel deeg.


Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.


Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut.


Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.


Doe de spinazie in een zeef en druk met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.


Vet een springvorm in met boter en bekleed deze met een dun laagje deeg.


Schep de spinazie in de met deeg beklede springvorm.


Klop de eieren los, samen met de Ricottakaas.


Meng de Parmezaanse kaas erdoor en breng het eier- en kaasmengsel op smaak met peper en zout.


Schenk het eier- en kaasmengsel over de spinazie in de springvorm.


Bak de quiche in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.


Snijd de quiche in punten en serveer op een bord.


Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten