woensdag 13 juni 2012

Tagliatelle met roomsaus

Ingrediënten:

 

- gehakt
- 1 ui
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 doosje champignons
- tagliatelle

Saus: 
- (room)boter (20 g)
- bloem (20 g)
- 1/2 blokje bouillontablet
- water
- eventueel 1/2 klein potje crème fraîche


Bereiding:

Bak het gehakt rul in de wok. Kook ondertussen de tagliatelle in 7 min. gaar.

 

Snijd de ui en voeg deze toe aan het gehakt. Snijd vervolgens de prei en voeg deze toe wanneer de ui glazig gebakken is.


Snijd de courgette in kleine blokjes.  


Voeg dit ook toe aan het gehakt- en groentemengsel in de wok.


Snijd de champignons en voeg ook deze ook toe aan het gehakt- en groentemengsel. 


Smelt de (room)boter en voeg daarna de bloem toe. Voeg water toe en roer tot er een klontvrije saus ontstaat. Voeg eventueel kookroom toe. Voeg daarna een half bouillonblokje toe totdat deze helemaal is opgelost. De roomsaus is nu klaar. 


Voeg de roomsaus toe aan het gehakt- en groentemengsel. Server tagliatelle en de roomsaus met het gehakt- en groentemengsel op een bord.


Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten