- 1 bos groene asperges
- aardappelen
- eventueel zalmfilet
Saus:
- (room)boter (20 g)
- bloem (20 g)
- ham (50 g)
- 2 hardgekookte eieren
- 1/2 blokje bouillontablet
- aspergekookvocht
- eventueel 1/2 klein potje crème fraîche
Bereiding:
Schil de aardappelen en doe deze in een pan met water en zout.
Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en doe deze in een pan met water en zout.
Kook de aardappelen in 20 min. en kook de asperges in 15 min.
Kook de eieren in 8 minuten en snijd de eieren in kleine stukjes. Snijd ook de ham in kleine stukjes. Smelt de (room)boter en voeg daarna de bloem toe.
Voeg het kookvocht van de asperges toe en roer tot er een klontvrije saus ontstaat. Voeg eventueel de crème fraîche toe. Voeg daarna een half bouillonblokje toe totdat deze helemaal is opgelost.
Voeg de stukjes ham en ei toe en roer deze door de saus.
De groene asperges met de ham/eisaus zijn heerlijk met een stukje gebakken zalmfilet.
Server de zalm, aardappelen en de groene asperges op een bord. Serveer de saus naast of over de asperges.
Bon Appétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten