- 3 aardappelen
- 2 rode bieten
- 1 appel
- 1/2 potje zilveruitjes
- 1/2 potje augurken
- walnoten
- 2 eetlepels olie
- 1 1/2 lepel azijn
- zout
- peper
- mosterd
- veldsla
Bereiding:
Snijd de wortel van de rode bieten af en kook ze in 40 min. in water met zout.
Snijd de augurken en zilveruitjes fijn. Gooi deze in een schaal.
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de appel toe aan de stukjes augurk en zilveruitjes.
Hak de walnoten in kleine stukjes.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg deze ook toe aan het mengsel in de schaal.
Snijd de aardappelen, wanneer deze gaar zijn, in kleine stukjes en voeg toe aan de schaal.
Stroop de bieten wanneer deze gaar zijn. Schaaf ze vervolgens boven de schaal in kleine stukjes.
Maak de salade aan met de olie en azijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Breng de salade op smaak met een beetje mosterd.
Garneer de rode bieten salade met wat veldsla.
En smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten