Ingrediƫnten:
- 1 struik bleekselderij
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 1/2 bouillonblokje
- scheutje kookroom
- 1 ei
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 8 plakken ham
- eventueel peper en zout naar smaak
- eventueel pastaschelpjes
Bereiding:
Verwijder de draden van de bleekselderij met een dunschiller of een kaasschaaf.
Snijd de bleekselderijstengels in stukken van ongeveer 10 cm en kook ze vervolgens in 10 minuten gaar in water.
Splits
het ei door voorzichtig de schaal van het ei te breken. Trek het ei
voorzichtig op de breuklijn open. Houd het ei boven een glas en laat de
inhoud van het ei heen en weer glijden tussen de twee halve eierschalen.
Doe dit totdat al het eiwit in het glas zit. Uiteindelijk blijft alleen
de dooier over, dit gaat in een ander glas.
Smelt de (room)boter en voeg daarna de bloem toe. Voeg water toe en roer tot er een klontvrije
saus ontstaat. Voeg daarna een half
bouillonblokje toe totdat deze helemaal is opgelost. Voeg de kookroom toe.
Voeg de kaas toe aan de saus en roer goed door totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.
Roer als laatste de eierdooier door de saus.
Rol de bleekselderij in de ham.
Leg
de bleekselderij/hamrolletjes in een ovenschaal. Giet de saus hier
overheen. Zet de schaal vervolgens 15 minuten in de oven op 200 graden.
Kook ondertussen de pastaschelpjes gaar in 13 minuten.
Serveer de bleekselderij/hamrolletjes samen met de pastaschelpjes en de kaassaus.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten