- 300 gram soepvlees
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 1 ui
- 30 gram bloem
- 30 gram boter
- 250 gram champignons
- scheutje kookroom
Bereiding:
Spoel het soepvlees af met koud water. Breng het water met soepvlees aan de kook.
Wanneer het water begint te koken, komt er schuim op het water te liggen. Schep dit schuim eraf. Zet het soepvlees op laag vuur en laat het twee uur trekken.
Maak, wanneer het soepvlees bijna gaar is, de ui schoon en snipper hem fijn.
Smelt de (room)boter en fruit hier de ui kort in.
Voeg daarna de bloem toe.
Voeg een deel van het kookvocht van soepvlees toe tot er een klontvrije soep ontstaat.
Voeg daarna de bouillonblokjes toe totdat deze helemaal zijn opgelost.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Voeg het soepvlees en het laatste deel van het kookvocht toe aan de soep.
Voeg de champignons toe aan de soep.
Voeg de kookroom toe.
Laat de soep nog even kort doorkoken.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten