- 1 komkommer
- 150 gram
griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 theelepel gedroogde dille
- peper
- zoutBereiding:
Schil de komkommer.
Verwijder de zaadjes uit de komkommer. Het verwijderen van de zaadjes lukt prima door een lepel te gebruiken.
Rasp de komkommer fijn.
Doe de komkommer in een zeep. Druk met behulp van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Pel de knoflook en pers deze uit.
Schep de yoghurt bij de uitgeperste knoflook.
Voeg vervolgens de komkommer en de olijfolie toe.
Voeg ook de theelepel gedroogde dille toe. Meng het geheel door elkaar.
Breng de Tzatziki op smaak met peper en zout.
Zet de Tzatziki vervolgens een aantal uur in de koelkast. Tzatziki is heerlijk met brood.
Kali orexi!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten