vrijdag 3 augustus 2012

Gyros

Ingrediƫnten:


- 400 gram magere varkensreepjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 tl tijm
- 2 tl koriander
- 1 tl kaneel
- 2 tl oregano
- 1 tl gemalen komijn
- zwarte peper
- zout


Bereiding:

Maak een marinade van 5 eetlepels olijfolie en de kruiden tijm, koriander, kaneel, oregano en komijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.


Pers de knoflook uit en meng dit ook door het kruidenmengsel.


 Maak de ui schoon en snijd deze fijn.


Doe de ui en het varkensvlees in een schaal. Meng ook de marinade de vleesreepjes met stukjes ui heen.


Zet de schaal in de koelkast en laat de marinade minstens 2 uur intrekken.


Verhit een koekenpan en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Bak hierin de gemarineerde vleesreepjes mooi bruin en gaar.


De Gyros is heerlijk met Tzatziki en brood.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten