- 600 gram jonge verse bietjes
- 750 gram kleine aardappelen
- 150 gram camembert kaas
- 150 gram camembert kaas
- 3 eetlepels walnoten
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- zout
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- zout
- peper
Bereiding:
Borstel de bietjes schoon, maar laat er een stukje loof aan zitten.
Leg de bietjes in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout.
Giet er 2 eetlepels olijfolie over heen.
Giet ook de balsamicoazijn over de bietjes heen.
Snijd de aardappelen in grove stukken.
Leg ook de aardappelen in een ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Giet vervolgens 3 eetlepels olijfolie over de aardappelen.
Zet zowel de bietjes als de aardappelen
in de oven en rooster ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200
graden. Schep ze halverwege om.
Snijd de bietjes, wanneer ze gaar zijn, in stukken. Verwijder eventueel eerst de schil.
Voeg de gesneden bietjes samen met de geroosterde aardappelen in een schaal.
Voeg vervolgens de kaas en de walnoten toe. Meng het geheel door elkaar.
De salade kan zowel warm als koud gegeten worden.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten